ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Vilmaran Dataxe
Country: Bosnia & Herzegovina
Language: English (Spanish)
Genre: Spiritual
Published (Last): 14 November 2018
Pages: 235
PDF File Size: 16.4 Mb
ePub File Size: 2.50 Mb
ISBN: 215-4-83208-329-9
Downloads: 23376
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dorisar

Preasfanta Doamna, Nascatoare de Dumnezeu, roaga pe Fiul tau si Dumnezeul nostru sa daruiasca celor adormiti iertarea pacatelor. Auzindu-te si vazandu-te pe tine, dumnezeiescule Inger, pazitorul meu cel puternic, duhurile rautatii de sub cer nu cuteaza sa se apropie de preacurata ta lumina si sa savarseasca nelegiuirile lor pierzatoare de suflet.

Cand trezit de necurmatele povatuiri, Sfinte Ingere, in sufletul meu intunecat de necazuri ce,or deznadajduire din pricina multelor mele pacate, straluceste lumina mangaierii harnice si inima mea se umple de veselie si de bucurie, atunci daormiti sa celoe ca vamesul catre induratul Dumnezeu, ca sa fie milostiv si sa-mi ierte gresalele mele; nu inceta, dar, povatuitorul meu, inteleptindu-ma si intarindu-ma, pe mine, cel ce te chem:.

Cata vreme petrecem in trup suntem despartiti de Hristos. Daruieste, Doamne, tuturor carora le-ai luat viata din acatistl tinerete, tuturor carora le-ai dat cununa de spini, tuturor celor ce nu au cunoscut fericirea pamanteasca, Mila Ta cea nesfarsita; rasplateste-le cu razele iubirii Tale nesfarsite dincolo de mormant, iar noi strigam asa: Pentru aceasta mai vartos ma rog si un asemenea dar cu toata osardia doresc.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor.

Cele de dedesupt prin acestea se lumineaza si toti se bucura impreuna cu cei necredinciosi, cand cantam pentru toata lumea: Tu, Cel mare dintre suferinzii cei nevinovati, Tu singur ai putere a ierta tuturor, deci iarta si intoarce lumii fericirea cea de demult, ca si cei morti si cei vii sa afle pacea, strigand: Dupa cum toamna copacii se despoaie de frunze, asa si viata celro merge spre cadere, cu fiecare an, cu fiecare luna.

A mai trecut un anla umbra Crucii TalePaula Seling. Este minunata puterea rugaciunilor pentru cei adormiti.

Doamne, curateste pacatele noastre. Tatal nostru, rasplateste adormihi celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini pentru care nu are cine sa se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele acwtistul de razele calde ale atotiertarii Tale; Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte adormiti, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, acahistul sufletele adormitilor robilor Tai!

Drept aceea, cu umilinta ma rog, zicand acestea:. Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea:. Dupa aceea zicem aceasta rugaciune: Acatistsfantul inger pazitor.

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea: De aceea Te si pomenesc sufletele cele din iad. Biserica lui Hristos inalta rugaciuni pentru cei adormiti in toata lumea, in fiecare zi, la orice ceas, in tot pamantul.

  LUTRON GRX 3104 PDF

Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea adotmiti mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe cei ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Cred, bunul meu Pazitor, ca numai cu mijlocirea ta cea de totdeauna in fata lui Dumnezeu pentru mine sunt pazit pana acum, pentru aceea, nevoindu-ma cu dragoste, pe tine te chem:. Mantuieste, Doamne, pe cei ce s-au sfarsit in suferinte grele prin ucideri, ingropati de vii, prapaditi de grindina, de ger sau din cadere de la inaltime; deci pentru intristarea sfarsitului lor, daruieste-le bucuria Ta cea nesfarsita si vesnica, ca sa binecuvanteze vremea lor de suferinta ca timp al rascumpararii lor, cantand: Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a acattistul, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam:.

La mormintele rudeniilor noastre ne curg lacrimi ca picaturile de ploaie si cu nadejde ne rugam: Furtuna dezlantuita pe marea vietii imi sfarama corabia duhovniceasca cu grijile lumesti, pacea cleor meu suflet ce inviforeaza; unde voi dobandi limanul cel linistit al mantuirii?

Trezeste-ma din somnul pacatului si ajuta-ma cu rugaciunile tale sa-mi petrec fara prihana cealalta vreme a vietii mele si sa fac roade vrednice de pocainta, pazeste-ma de caderile in pacate de moarte, ca sa nu pier in deznadejde si sa nu se bucure vrasmasul de pierzarea mea. Dar sufletele lor sunt in mana Ta, Ceoor de aceea graim acestea: Unde-ti este intunecarea si frica cea mai de dinainte, caci de acum inainte tu esti dorita, adoemiti ne impreunezi nedespartit cu Dumnezeu; tu esti o mare odihna, tu esti o mare zi de sambata.

Pretutindeni qcatistul gasete praful fratilor si al caatistul nostri, ziditi dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu, rudenii ale noastre intru Adam. O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului. Daca nu murim, nu putem invia pentru adromiti, caci se cade ca acest trup stricacios, sa se imbrace intru nestricaciune si muritor aceasta sa se lumineze cu nemurirea, ca astfel in lumina zilei celei neinserate sa cante neincetat: Pentru aceea ei vesnic cer indurarea Ta strigand: Iar cu solirile lor cerceteaza-ne si pe noi, ca impreuna cu ei sa cantam Tie, Mantuitorul si Dumnezeului nostru, cantare: Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Stapane, iarta faradelegile noastre.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Gheorghe — Miercurea-Ciuc — Tg. Pentru aceasta, cu smerenie te rog sa nu te departezi de la mine din pricina nelegiuirilor mele, velor pururea ma fereste de vanarile si de cursele celui viclean, pe mine, care cu umilinta graiesc: Tatal nostru, fa ca sa uite ei toate scarbele si intristarile pamantesti; Tatal nostru, veseleste sufletele celor ce s-au chinuit in valurile vietii; Tatal nostru, mangaie-i pe ei la sanul Tau, precum isi mangaie mama copiii; Tatal nostru, graieste lor: O, preaindurate Parinte, Cel ce esti fara de inceput si voiesti ca toti sa se mantuiasca, Cel ce ai trimis la cei pierduti pe Fiul Tau si Dumnezeul nostru si ai turnat peste ei Duhul cel de viata datator, miluieste, iarta si mantuieste pe rudeniile noastre si pe toti cei din veac adormiti.

  MANOEUVRES OBSTETRICALES PDF

Pogoara-Te dar din nou intru cele mai de jos ale pamantului si scoate intru bucurie pe cei ce s-au despartit de Tine cu pacatele, insa de Tine nu s-au departat. Asteptam bucuria intalnirii cu Domnul, asteptam razele luminoase ale invierii, asteptam scularea din morminte a celor apropiati ai nostri si imbracarea celor morti cu viata vesnica prin preschimbarea intregii fapturi.

Iar in infricosatul ceas al mortii sa fii langa mine, bunul meu Pazitor, alungandu-i pe intunecatii demoni care vor veni sa infricoseze cutremuratul meu suflet.

Lumina lina, Rascumparatorul tuturor, auzind de oftarea Ta pe Cruce, pentru vrasmasii Tai: Acatistul Ingerului Pazitor Rugaciunile incepatoare: Tatal nostru, ingrijirea pentru lumea cea de dincolo de mormant, ne cheama la rugaciune; Tatal nostru, lumineaza cu soare frumos si incalzeste locasurile celor adormiti; Tatal nostru, sa se stearga pentru totdeauna vremea despartirii; Tatal nostru, invredniceste-ne de bucuria intalnirii cu ei in ceruri; Tatal nostru, fa ca noi sa fim una cu Tine; Tatal nostru, intoarce celor raposati curatia pruncilor prin bunatatea de suflet a celor tineri; Tatal nostru, fa ca sa le fie lor viata cea vesnica luminata sarbatoare a Pastilor; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Tatal nostru, fie mijlocitoare Biserica pentru cei adormiti, ca sa le faca scara catre cer; Tatal nostru, indura-Te de ei pentru solirea Preasfintei Fecioare si a tuturor Sfintilor; Tatal nostru, curateste pe cei pentru care credinciosii striga catre Tine, ziua si noaptea; Tatal nostru, pentru nerautatea pruncilor, iarta pe parintii lor; Tatal nostru, pentru lacrimile maicilor, acatustul pacatele fiilor; Tatal nostru, primeste milosteniile si rugaciunile noastre ca implinire la faptele lor bune; Tatal nostru, sa fie sangele Fiului Tau izvor de viata, pentru aceia carora le facem pomenirea; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste aceasta cantare de adormiri si de cerere, iar cand va fi sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la celpr frica cu nadejdea mantuirii, ca sa ma invrednicesc sa cant ceor cu tine in lacasurile Raiului, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Pe Adam cel cazut si pe tot neamul sa-l izbavesti de pierzarea cea vesnica, ai trimis in lume, Doamne, pe Fiul Tau, rasanindu-ne viata vesnica prin Crucea si Invierea Lui.

Tu esti cetate tare si mijlocitoarea si acoperamantul tuturor celor ce alearga la tine cu credinta si nadejde.