GRAMATICA PRACTICA LIMBII RUSE PDF

Click here for FREE DOWNLOAD of full Gramatica practica a limbii ruse! Thousands more books and resources in ‘RUSSIAN, Russian. Ecaterina Fodor COPERTA: Gheorghe Motora Marin Bucă • Galina Cernicova GRAMATICA PRACTICĂ A LIMBII RUSE •, EDITURA. Gramatica practică a limbii ruse by Marin Bucă(Book) 1 edition published in in Romanian and held by 2 WorldCat member libraries worldwide.

Author: Mauktilar Dolmaran
Country: Grenada
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 11 November 2015
Pages: 140
PDF File Size: 18.99 Mb
ePub File Size: 8.24 Mb
ISBN: 883-6-78142-402-1
Downloads: 20699
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shaktirisar

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Introducei, n locul punctelor, adverbele – sau – dup cum ecazul. Artai ce rol gramatical au cuvintele tiprite cursiv dac snt adverbe sau prepoziii. Practic participiale snt sinonime cu propoziiile secundare atributive introduseprin pronumele relativ la cazul nominativ sau acuzativ.

Forma sintetic a gradului comparativ[ ]Forma sintetic a gradului comparativ se obine prin nlturarea desinenei graduluipozitiv i nlocuirea ei cu unul din sufixele: Aceast form se obine: Adjectivele posesive se formeaz cu ajutorul sufixelor i anume: Adjectivele de relaie pot exprima: Stpnirea unei limbi spune LecnardBoomfield este o chestiune de practic.

Ispas, Bujorel

Introducei n locul punctelor verbele corespunztoare date n paranteze. Transformai propoziiile tiprite cursiv, dup modelul dat.

Adverbele de scop[ ]Adverbele de scop rspund la ntrebrile? Acordai adjectivele cu substantivele respective. Gradele de comparaie ale adverbelorGrade de comparaie au numai adverbele formate de la adjective calitative cu ajutorulsufixului -o.

Prepoziia este n corelaie cu prepoziia -: Mijlocul de transport cu care se face o deplasare: Transformai, dup modelul dat, construciile care exprim timpul unei aciunirepetate. Gramatkca cu prepoziia apare n construcii ca: La unele adjective, forma de comparativ trebuie memorat ca atare: Verbele de aspect perfectiv cu negaie exprim imposibilitatea efecturii aciunii: Alctuii propoziii, folosind substantive la alegere mai nti la nominativ singular,apoi la nominativ plural.

  ATTEN ADS1102CAL MANUAL PDF

Punei cuvintele din paranteze la cazul prepoziional cu prepoziia na. Alctuii propoziii, dup modelul dat. Cu sufixele -im, -oe de la substantive nsufleite; cu sufixul -im de la substan-tivele limbij -aj-: Rspundei la ntrebri, folosind verbele sau in funcie de datele oferiten prima propoziie.

Substantivele masculine i feminine cu tema n,: Dac ns particula se refer la un singur cuvnt, ea st dup acest cuvnt.: Instrumentalul cu prepoziia arat lecui aciunii exprimate de verb: Rspundei la ntrebri, folosind datele din prima prepoziie.

Arat o micare care se desfoar n direcii diferite, dar n limitele unui anumitteritoriu: Adjectivele cu tema n, x formeaz superlativul sintetic cu sufixul Din aceast categorie fac parte: Gsii conjunciile subordonatoare i artai ce funciunendeplinesc.

Citii propoziiile-perechi de mai jos i explicai folosirea verbelor. Introducei in locul punctelor antonimele adverbelor tiprite cursiv. Ca atare, ori de cte ori, m operaiuneade rezolvare a exerciii! Construcia cu conjuncia se folosete mai rar.

Introducei n locul punctelor adverbele – sau – dup cum ecazul. Cnd un verb de micare este folosit cu acest sens, n propoziia respectiv te ntlnesc,de regul, cuvinte care semnaleaz c aciunea are loc o singur dat: Explicai vramatica aspectelor Ia viitor. Aceste verbe se conjug n felul urmtor: Participiul pasiv trecut se declin ca i adjectivele cu tema n consoan dur: Alctuii propoziii, folosind mbinrile de cuvinte date mai jos.

  JOHN VARLEY BLUE CHAMPAGNE PDF

Gramatica Practica a Limbii Ruse

Rspundei la ntrebri, folosind adverbele date n coloana din dreapta. Acuzativul cu prepoziia este cerut de verbe ca: ObservaiePrepoziiile iconstruite cu acuzativul, snt antonime praxtica prepoziiile i care ns se construiesc cu genitivul, actuindu-se urmtoarele perechi: Citii propoziiile date mai jos. Rspundei la ntrebri, folosind, potrivit modelului, mbinrile de cuvinte dinparanteze pentru a exprima timpul aciunii.

Este vorba de verbele care au tema timpului trecut n vocal.

Prepoziionalul cu prepoziia este cerut de unele verbe i substantive: Forma lung rspunde la ntrebrile: Dup numeralul 1 la cazul nominativ i dup numeralele complexe care se ter-min n 1 21, 31, 51, Dup verbele care arat nceputul, continuarea sau sfiritul unei aciuni se ntre-buineaz numai infinitivul de aspect imperfectiv.

Formai comparativul sintetic al urmtoarelor adjective: Alegei din paranteze adverbul potrivit ca sens. Substantivele care denumesc fiine de sex brbtesc snt de limgii masculin: Transformai propoziiile de mai jos dup modelul dat.