MANIPULARE PSIHOLOGICA PDF

Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala, interpersonala, cu diferite efecte asupra victimei, practicata din diferite motive. Numărul 2 este important în orice relație >> Manipulare Si Dezinformare Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor manipulare-vs-persuasiune-in-publicitatelva

Author: Dujind Ker
Country: Cambodia
Language: English (Spanish)
Genre: Automotive
Published (Last): 24 November 2014
Pages: 68
PDF File Size: 9.72 Mb
ePub File Size: 18.79 Mb
ISBN: 677-7-89071-541-9
Downloads: 46917
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Munos

Profesorul ne ofera un exemplu graitor, cel al celor patru Sfinti Evanghelisti care redau aproximativ aceleasi evenimente dar cu mici diferente, ceea ce ii intareste convingerea in veridicitatea faptelor prezentate. Se poate apela la dezinformare dintr-o necesitate dictata, din amploarea mizei si pericolul unei confruntari deschise, psihologiac astfel slabiciune sau frica. House of Cards Trailer Cu: Basic Instinct Trailer Cu: Si Rizal at si Bonifacio.

The Terminal Trailer Cu: The Omen Trailer Cu: Kevin McKiddRay Stevenson. Scopul dezinformarii consta in concretizarea unor actiuni ce vizeaza realizarea unor proiecte de natura politica, militara, culturala, religioasa, diplomatica hotarate de organul investit cu putere in dirijarea domeniului respectiv, care determina in special repartizarea diferitelor mijloace avute la dispozitie: Gone Baby Gone Trailer Cu: Nici un fel de activitate, de la banalele activitati ale rutinei cotidiene pe care le traim fiecare dintre noi zilnic si pana la activitatile complexe desfasurate la nivelul organizatiilor, nu pot fi concepute in afara procesului de comunicare.

Dezinformarea – notiuni generale 1. SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies. Ce as dori sa spun? Primal Fear Trailer Cu: Esenta manipularii prin dezinformare consta, in transmiterea unor idei ce exprima interesele unei anumite persoane sau ale unui grup de persoane, institutii, organizatii, catre publicul larg si crearea posibilitatilor de insusire de catre acestia a respectivelor idei ca exprimind propriile lor interese, avand ca trasatura comuna denaturarea si mistificarea adevarului, ele utilizandu-se in mod succesiv sau simultan.

  MAN IN THE SHADOWS EFRAIM HALEVY PDF

Michael DouglasSharon Stone. Poate lua forma unei declaratii, unui gest semnificativ sau adoptarii unei anumite atitudini.

Influentarea este fenomenul fundamental al comunicarii, orice act al pshologica este o incercare de a influenta. Fiecarei persoane i se reflecta o sarcina, inainte de toate printr-o educare a spiritului critic.

Militara, Bucuresti,pag 24 Datorita cuvantului desinformation, s-a lansat deja o anumita dezinformare. Se inscrie in randul actiunilor psihologice subversive ” Cathala, Henri-Pierre, Epoca dezinformarii, Ed. The Young and the Restless Cu: Modificarea circumstantelor se face prin modificarea proportiilor in fortele prezente 6.

MANIPULAREA PRIN COMUNICARE by Sorina Dragomir on Prezi

The Mentalist Trailer Cu: Ureche Marian; Rogojan I. Comunicarea este un simbol al speciei umane.

In lucrarea lui Pierre Nord gasim scopul dezinformarii printr-o exprimare deosebit de semnificativa: Omenirea, in evolutia sa istorica, a fost marcata de numeroase conflicte politice, sociale, etnice,culturale, militare insotite actiuni de diversiune si dezinformare psihologica, si avand ca baza de plecare manipularea prin capacitatea cuvintelor, pozitive sau negative de a exprima emotii intense si a convinge asupra ” bunului mers al faptelor” in viziunea unor persoane.

  EPICOENE OR THE SILENT WOMAN PDF

Comunicarea prin manipulare nu este niciodata neutra, intotdeauna ea transmite un mesaj cu siguranta, fie unul negativ sau pozitiv pentru populatie. W England, Criminology ed Macmillan,New Yorkpg au constatat ca reporterii au tendinte de a gasi subiecte triviale deoarece cel mai mult socheaza banalul, creste valoarea informatiei mai ales cand sunt expuse atrocitati.

Dacia, Cluj-Napoca, Kate HudsonMatthew McConaughey. Este necesar a nu confunda minciuna cu eroarea.

Manipulare Si Dezinformare

Academia Franceza propune urmatoarea definitie: Fight Club Trailer Cu: Se dezinformeaza mai putin pentru a convinge, cat pentru a conduce catre un scop care, de regula, este ascuns. Chicago Chicago Regia: Un alt exemplu interesant este povestea maharadjahului din tara orbilor care nu stia ce este un mznipulare si a trimis mai multi orbi sa-l pipaie si sa i-l descrie.

Publicitatea este unul dintre instrumentele competitiei comerciale.

Volkoff ne explica mai bine ce este informatie si ce nu este. The Brothers Bloom Trailer Cu: Tom HanksCatherine Zeta-Jones. Faptul ca ninge nu devine informatie decat atunci cand este comunicata unui informat. Dezinformarea prin comunicare, manipulare 2. A Perfect Getaway Trailer Cu: Dezinformarea poate deveni o lovitura fata pentru o societate, ea poate pierde contactul cu realitatea.

Posted in: Sex